Näyttelijä Kari Hietalahti haastaa kaikki lahjoittamaan!

Askel kohti Saimaan uutta alusta on otettu, kun PSS ry:n jäsen ja suuri Saimaan ystävä, näyttelijä Kari Hietalahti avasi lahjoituksellaan Kalusto kuntoon -kampanjan perjantaina 9.2.

 

Näyttelijä Kari Hietalahden juuret ulottuvat syvälle Saimaan rannoille. Savonlinnasta kotoisin oleva Hietalahti viettää edelleen kesäpäivänsä mieluiten Saimaalla kalastellen ja mökillään Enonkoskella.

Hän on erityisen huolissaan saimaannorpan ja Saimaan vaelluskalojen oloista sekä vesistöjen roskaisuuden tilasta. Hietalahti on tyytyväinen, että muun muassa muoviroskan määrä vesistöissä on noussut puheenaiheeksi mediassa. Hän muistuttaa, että minkä veteen heittää, voi joskus vielä löytää omalta ruokalautaseltaan.

Tommi Korpelan kanssa kuvaamme paljon kalastusohjelmia ja reissuillamme olemme kiinnittäneet huomioita huolestuttavaan määrään roskaa sekä merissä että järvissä. Olemme esimerkiksi löytäneet taimenia, joiden sisällä on ollut tupakantumppeja. Siksi kehotankin kaikkia keräämään vähäpätöiseltäkin tuntuvat roskat, tupakantumppeja myöden, roskikseen, kommentoi Hietalahti.

Hietalahti muistuttaa, että Pidä Saaristo Siistinä ry:n ylläpitämät eli tutulla Roope-norppamerkillä varustetut retkisatamat ovat Saimaalla hyviä rantautumis- ja leiriytymispaikkoja. Roope-logo on merkki siitä, että retkisatamasta löytyy jätepiste roskille, kuivakäymälä, polttopuita ja tulisija sekä osassa satamista löytyy myös astianpesupaikka ja sauna. Nämä palvelut mahdollistavat kestävän veneilyn ja retkeilyn Saimaan herkässä ja ainutlaatuisessa saaristossa.

– Pidä Saaristo Siistinä ry:n toiminta on tärkeää ja haluan tukea sitä. Lahjoitin Kalusto kuntoon -kampanjaan, koska tiedän miten tärkeä uusi huoltoalus on, jotta retkisatamapalveluiden ylläpito onnistuu saarissa. Haastankin kaikki Saimaan ystävät mukaan lahjoittamaan ja liittymään yhdistyksen jäseniksi!

Huom!

Tämä keskeyttää tapahtuman ja siirtää sinut takaisin etusivulle

Takaisin etusivulle Sulje